Omgeving

Onze minicamping ligt tussen de dorpen Zevenhuizen en De Wilp. Nabij het drie-provinciënpunt van Drenthe, Groningen en Friesland. Hier heeft u een prachtig uitzicht op het Nanninga’s bos en de weilanden. Onze minicamping is een ideaal uitgangspunt voor het maken van schitterende wandel- en fietstochten. Routemogelijkheden naar De Wilp, Bakkeveen, Jonkersvaart, Marum, Nuis, Niebert, Zevenhuizen, Leek, Roden, Norg. Ook al staat u niet bij ons op de minicamping en u wilt fietsen in deze omgeving, dan kunt u een overnachting reserveren.

De omgeving van Zevenhuizen bestaat uit veel natuurschoon. De gemeente Westerkwartier is een vrij uitgestrekte plattelandsgemeente. Het landschap sluit het meest aan bij Drenthe. Het overgrote deel van de gemeente kent een groen coulissenlandschap, gevormd door met boomwallen omgeven percelen weilanden en akkerbouw. In het noordwesten is het landschap opener, in het zuidwesten wat bosrijker. Daarnaast zijn er diverse bossen, meren, open tuinen, hunebedden, zandvlaktes zoals “De Zuursche Duinen” en een schans “De Zwartendijksterschans“. Deze schans is gebouwd in 1593 door graaf Willem Lodewijk van Nassau om de doorgang tussen de Nienoordse en Smilder venen naar Friesland voor Spaanse invallen te beveiligen. Het drieprovinciënpunt is ook een bijzonder punt op vele fietsroutes.

Naast activiteiten in de natuur zijn er tal van andere mogelijkheden om u in de omgeving van Zevenhuizen te vermaken. Op een warme zomerdag kan er gezwommen worden in het “Ronostrand”, het openluchtbad in Marum of het Zwemkasteel in Leek (binnenbaden en buitenbaden). Er zijn ook nog een aantal pretparken in de buurt zoals familiepark Nienoord in Leek en Attractiepark Duinenzathe in Appelscha.

Helaas is het in Nederland niet altijd mooi weer. Niet getreurd, want er zijn ook genoeg overdekte activiteiten in de buurt. U kunt ook een bezoek brengen aan Wellnessresort De Waterlelie in Zevenhuizen en SpaWell in Peize.
En u kan van de treurige dag altijd nog een leerzame dag maken in de diverse musea in de buurt:

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier komt u alles te weten wat u altijd al heeft willen weten over gevangenissen en andere justitiële zaken.

Museum Kinderwereld in Roden. Vol oud en antiek speelgoed om te bekijken, maar ook om mee te spelen!

Havezathe Mensinge in Roden. Een prachtig romantisch landgoed.

Het Rijtuigenmuseum in Leek. van de geschiedenis van het reizen met rijtuigen in Nederland en bezit een grote collectie rijtuigen, arrensleden, tuigen, zadels, gereedschappen, schilderijen, prenten en kleding.

Het Steenhuus in Niebert met een stijlkamer, bakkerij en een schildersmuseum.

De Coendersborg is een Groninger borg in het dorp Nuis horende bij de Gemeente Marum. De Coendersborg in Nuis is in 1813 gebouwd op de plaats waar eerder de Fossemaborg stond. De Fossema’s waren invloedrijk. In 1758 kwam de borg in handen van Oene van Teyens. Zijn erfgenamen, twee broers en een zuster, bouwden de Coendersborg. De borg ligt net als het steenhuis in Niebert, aan één van oudste voetpaden van Nederland het Malijkse Pad. De Coendersborg is eigendom van de stichting Het Groninger Landschap.

Naast de Coendersborg is landbouwmuseum ’t Rieuw (Gronings voor: gereedschap) gevestigd. De collectie gereedschappen, gebruiksvoorwerpen en documentatie geeft een beeld van de ontwikkeling van het agrarisch bedrijf in de regio voor de opkomst van de mechanisatie.

Het Drents Museum in Assen. Alles over Drenthe en vaak boeiende tentoonstellingen.

Ook kunt u altijd nog uw verzameling kampeerspullen uitbreiden bij Kampeerhal Roden (voorheen De Vrijbuiter).

Kortom, er valt genoeg te beleven in de buurt van “minicamping De Pol”.